Фестивал на езиците и изкуствата на Азия @ One More Kino, юни 2018

Индийските храмови танци са древно синкретично изкуство, което съчетава театър и танц. Те разказват истории, заради което са наречени "визуална поезия". Те представляват динамична форма на йога и притежават много от елементите на бойните изкуства. Тези танци са в основата на всички други танцови изкуства в цяла Азия.

Школа за индийски танци НАТАРАДЖА следва традицията на Анита Гуха - танцов Гуру от Ченай, Индия. Тя е един от най-уважаваните съвременни учители. Единствената й ученичка от Европа е българката Мина Паталенска - основен преподавател в школа Натараджа.

Вече 6 години школата обучава на класически индийски танци в храмов стил - с Мина Паталенска и на филмови танци с Марина Равиндер, гост-преподавател от Индия.

От тази година школа Натараджа танцува и в театрални спектакли като част от представленията на актъора и режисьор Камен Донев. Школата изнася самостоятелни концерти всяка година и има стотици ученици.

На Изток в парка Мина Паталенска и Марина Кошутова ще представят за първи път на сцена две нови хореографии.

Потопете се в традицията на Изтока с индийски класически танци на 6 Юли на сцената на Летния театър в Борисовата градина!