Фестивал на езиците и изкуствата на Азия @ One More Kino, юни 2018

Едни от участниците в тазгодишния фестивал Изток в Парка ще бъдат Винг Чун Кунг Фу клуб “Беймо”.

Учреден по инициатива на Стефан Кунев през 2002 г., клубът е създаден с идеята да развива и предава Винг Чун Кунг Фу по метода на сифу Вонг Шун Люн.

my image

Идеята

Винг Чунг не е спорт. Много от бойните изкуства се ориентират към спортните изяви, къде с цел популяризиране, къде от други комерсиални подбуди. Независимо поради каква причина това се случва, даденото бойно изкуство търпи немалко промени, както в технически, така и в концептуален план. За да се настрои на вълната на спортните изисквания, въпросното бойно изкуство прави редица компромиси с цялостната си същност като такова.

Казано накратко: за да бъде спорт, бойното изкуство престава да бъде такова.

Винг Чун Кунг Фу е бойно изкуство. Всяка битка си поставя като основна цел неутрализирането на противника, елиминирането на опасността от интервенция върху собственото Ви здраве. При такива цели е изключено да се опитваме да изглеждаме атрактивни. Винг Чун се стреми да бъде опростен, кратък от гледна точка на действие и не на последно място – ефективен.

Постиженията

През 2012 състезатели на клуб „Беймо“ участваха на откритото републиканско първенство, където в конкуренцията на различни бойни изкуства завоюваха 2 златни и 3 сребърни медала. Успехът е значим и поради факта, че участие взеха само 4 състезатели от клуба. Техните успехи наредиха „Беймо“ на трето място-отборно. Същата година 5-ма състезатели участваха и на европейското открито и демонстративно първенство. Спечелиха 2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал.

От април 2013 година след положен изпит пред председателя на световната кунг фу и тай чи федерация д-р Флориян Йорданоя, сифу Стефан Кунев получава ниво на съдийска компетентност национален клас С.

Контактите

http://www.vingtsun-beimo.com/

Стефан Кунев, +359 884 538 509

София, Младост – 3, 144 СОУ „Народни будители“